Deel deze pagina

Bent u stagecoördinator op een AOC?

Bent u stagecoördinator op een AOC en wilt u buitenlandse stages met uw leerlingen organiseren? AgriTrainee biedt een schat aan informatie en hulpmiddelen.

Op deze site vinden uw leerlingen veel nuttige informatie. Met behulp van de checklist bereiden ze zich voor op onder meer de landenkeuze, verzekeringen en visa. Ook kunnen ze zoeken in stagebedrijven, lezen ze ervaringen van anderen en kunnen ze de veelgestelde vragen doornemen.

Wat doet AgriTrainee?

Met deze website willen wij u als coördinator helpen om uw leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de stage. Ook kunt u gerust contact met ons opnemen voor vragen of aanvullende informatie over internationale stages. AgriTrainee neemt u eventueel werk uit handen zoals het aanvragen van visa, werkvergunningen, verzekeringen en het matchen van leerling en stagebedrijf.


Kwaliteit van de stage

AgriTrainee werkt in een internationaal netwerk van geselecteerde partners. Deze partners hebben contact met lokale bedrijven én kennen het Nederlandse systeem van beroepsonderwijs met de bijbehorende eisen. In Nederland staat een stage voor praktijkleren. In veel landen is gestructureerd praktijkleren echter niet vanzelfsprekend. Om de kwaliteit van de internationale stages te waarborgen is een professionele begeleiding nodig. AgriTrainee werkt onafgebroken aan de verbetering van de kwaliteit van onze buitenlandse stageplaatsen.


Op social media

Bent u benieuwd naar de ervaringen van collega’s, nationaal en internationaal? Kijk dan eens op LinkedIn, Facebook en Twitter. Ook praktijkopleiders van bedrijven worden uitgenodigd om deel te nemen in deze netwerken. Social media kunnen immers bijdragen aan het matchen van leerling en bedrijf, en helpen ons om een vinger aan de pols te houden tijdens stages.