Deel deze pagina

IJsland stage

Megan Bekkenkamp en Jaimy van Dijk, twee studenten uit het eerste leerjaar van de opleiding para-veterinair dierenarts assistent van Lentiz MBO Maasland, hebben hun buitenlandstage in IJsland gelopen. Een overgetelijke ervaring.

Op 12 januari zijn wij vertrokken naar Dogsledding Iceland voor een stage in de opleiding paraveterinair. Een ervaring om nooit meer te vergeten. We zijn de eerste studenten van onze school die in IJsland stage hebben gelopen. Het bedrijf in IJsland had nog nooit zulke jonge stagiaires gehad, maar toch wilden zij de uitdaging aangaan om er met ons 5 leuke stageweken van te maken.
 
Dogsledding Iceland is een huskytourbedrijf met 42 honden en van de rassen Greenlandic Dogs en Alaskan Malamute en één Siberian Usky. Het klikte vrijwel meteen met de medewerkers van het bedrijf die allemaal uit verschillende landen, zoals Italië, Denemarken, Duitsland en België afkomstig waren maar natuurlijk een stuk ouder waren dan wijzelf!De eerste paar weken hebben we doorgebracht in Holmasel, vlak bij het plaatsje Selfoss. Daar lag op dat moment geen sneeuw dus werden de tours gedaan op trollies in plaats van met de slee. De honden verbleven in grote kennels met afzonderlijke verblijven voor de pups. Aan ons werd de verantwoording gegeven om de pups te trainen en klaar te maken voor het echte werk voor de slee. Elke dag was dat weer met veel vallen en opstaan, omdat de pups al enorm veel kracht hadden. Na een aantal dagen mochten we ook zelf de trollies besturen en de gasten ontvangen.

Toen de weersberichten voor de hooglanden qua sneeuw gunstig werden, zijn we vervolgens ook 3 weken de bergen in gegaan. De honden lagen hier niet meer in kennels, maar allemaal in rijen van 7 aan kettingen buiten in de sneeuw. De honden groeven kuilen naast hun ketting om daar te schuilen voor de wind. Er lagen daar bergen met sneeuw, de temperatuur een paar graden onder nul en dus perfecte omstandigheden om de sledes uit te proberen! Normaal gesproken moet je minimaal 18 zijn om een slede te mogen besturen, maar het bedrijf was zo tevreden over ons dat wij toch verantwoording kregen.De band met de honden werd gaandeweg beter en beter. Des te moelijker was het om dit mooie, gaven en indrukwekkende avontuur waar we met veel mooie herinneringen op terugkijken af te moeten sluiten.

Waar vind ik een leerbedrijf?

op www.aequor.nl kun je snel een keuze maken in leerbedrijven uit verschillende landen

Vind een erkend leerbedrijf in het buitenland