Deel deze pagina

Amerika

Je kunt aan de slag in Amerika. Wij regelen i.s.m. met partners in de USA een stageplaats en -contract zodat je weet waar je aan toe bent qua werktijden, beloning, verzekering e.d. en je werkvergunning.

In de VS beschikt AgriTrainee (via onze partners) over een enorm aanbod aan leuke en leerzame stages. Wij zorgen ervoor dat je loon ontvangt. Het is in Amerika verplicht om minstens minimumloon te betalen aan stagiaires. Je kunt ons altijd jouw specifieke ideeën en wensen vertellen. Wij zoeken dan gericht een stageplaats.

We begeleiden je voor je vertrekt en in Amerika neemt onze partner de begeleiding over. Altijd handig als je vragen of problemen hebt!
 
Enkele mogelijkheden hebben we hieronder opgenomen. Bel of e-mail outbound@uitwisseling.nl ons voor meer informatie!
 
Onze partner CAEP USA schrijft:
Garden Center host in Boston “Mahoney’s Garden Center” has 7 retail stores and one state of the art growing facility, all located in Eastern Massachusetts.
 
They offer 12 month placements and are definitely one of the best hosts on board.
 
They are looking specifically for girls to train at their retail stores. They will be learning about flower production but also will be in direct contact with the costumers.
 
Here are the qualifications:
Women – energetic, athletic (physically fit), mature (preferable over 23) and with very good English skills.
 
The training will start no later than April.
 
Eerder schreven zij al:
“we have around 30 openings right now for vegetable/fruit placements.
 
The training starts in March/April/May or June and goes until mid October.
 
The trainee needs to have previous experience in the area, good level of English and good attitude.
 
They have to like to work outside and to be able to drive.”

Veehouderij

Melkvee
Alles is mogelijk, van een klein tot zeer groot bedrijf, diergezondheid, genetica, mee naar de dairy expo, melkproductie, herd-management functies.
 
Varkens
Deze plaatsen zijn het hele jaar door beschikbaar. Stages kunnen betrekking hebben op de verzorging en voeding van drachtige zeugen, zogende zeugen, fokvarkens en mestvarkens vooral in de staten Iowa en Minnesota.
 
Vleesvee
Ook ranches zijn mogelijk, maar alleen via onze partnerorganisatie CAEP (35 ranches vooral in North & South Dakota en Montana).
Tussen de 200 en 900 stuks vee. Vanaf februari tot en met maart is er afkalfseizoen, er wordt veel gemaaid, erf afgerasterd enz. Je gaat ook mee naar rodeo’s.
 
Buffels
Een beperkt aantal plaatsen.
 
Schapen en geiten ook voor melkproductie.

Akkerbouw

Akkerbouw: Stages in akkerbouwgewassen zijn meestal voor een seizoen, te beginnen in maart/ april en eindigen in november/ december. Zo kan de stagiair de gewassen vanaf het zaaien tot en met de oogst en daartussen meemaken. Geleerde vaardigheden: onkruid herkenning, toepassen van meststoffen en gewasbescherming, vermarkten van de gewassen, onderhoud en reparatie van landbouwmachines, zaaien, beregening, oogsten, drogen en de opslag van gewassen, boekhouding en time-management!
De meeste van deze stages zijn in Minnesota, Montana, North Dakota en South Dakota. Goede trekker rijvaardigheid is erg handig. De machines zijn GROOT!!
De grootte van de bedrijven varieert van 100 tot 10.000 hectare.
 
Loonwerk
Deze stages zijn vanaf april en duren het hele seizoen. De partnerorganisatie zal ervoor zorgen dat de groep een mix is van zoveel mogelijk nationaliteiten. Het loonwerk vindt plaats van Texas naar de grens van Canada. Dus de stagiaire zal een enorm groot gebied in het hart van Amerika zien!
Goede taalvaardigheden zijn vereist, omdat bij deze stages veel communicatie via portofoon plaatsvindt. De deelnemer kan ervaring opdoen met en is onderdeel van de meest efficiënte manier van oogsten, vermarkten van de gewassen, onderhoud en reparatie van landbouwmachines, oogsten van de gewassen.
 
Grondbemonstering
Momenteel Midwest Independent Bodem Samplers (MISS) één van de grootste onafhankelijke bodembemonstering bedrijven in de VS die bodemmonster diensten uitvoert; bodem identificatie, beoordeling en bodem waarden die voor de landbouw van belang zijn. De organisatie levert goed werk gedaan tegen een concurrerende prijs, waardoor de coöperaties gebruik kunnen maken van de meest geavanceerde technologieën. Een interessante stage!

Wijnbouw

Enology genoemd in de USA, de wetenschap of studie van de wijnbouw (het maken van wijn).
Stages kunnen worden geboden in de wijnbouw of druiventeelt, in de productie van wijn in wijnkelders en in laboratoria. Doorgaans zijn deze posities zijn beschikbaar voor de oogst of de tijd van “verpletteren” die loopt van half augustus tot half december. Er zijn enkele plekken die een jaar lang duren.
 
Stagebieders zijn gevestigd in de gehele Verenigde Staten. De meeste plekken zijn gevestigd in Californië, Oregon, Washington en New York. We hebben ook stages beschikbaar in Colorado, Missouri, Michigan, Ohio en Texas.
 
Stagiairs krijgen praktische ervaring van hoe het proces van een oogst in de Verenigde Staten verloopt. De wijnbouw coöperatie of het wijnbedrijf zal een opleidingsplan maken wat beschrijft wat de stagiair zal kunnen leren tijdens hun programma. In de meeste gevallen kan de leerling aspecten toevoegen aan dit plan in overleg met de stagebieder en de coördinator van de partnerorganisatie. Zie ook voedselverwerking.

Paarden

Plaatsingsmogelijkheden zijn zeer divers: 

 • fokstallen (volbloed)
 • cutting (speciale vorm van western met rundvee)
 • western
 • military, dressuur (wordt over het algemeen slecht betaald)
 • springpaarden (starten in Florida en na de winter verhuis je met bedrijf meer naar de oostkust)
 • veeartsen praktijk
 • herstel oorden voor paarden
 • volbloed handelaren
 • hoefsmederij
 • mennen

Tuinbouw

Veel bedrijven zijn te vinden in de staat Florida, maar ook in alle andere staten zijn veel bedrijven bereid je een stageplaats of tijdelijke baan aan te bieden.
 
Plaatsingsmogelijkheden

 • potplanten
 • snijbloemen
 • groenteteelt
 • fruitteelt, waaronder citrusteelt in Florida
 • boomkwekerijen
 • tuincentra (te vergelijken met Intratuin bijvoorbeeld)
 • landschap/ groene ruimte (ontwerpen, voorbereiden uitvoering en uitvoeren).

Voedselverwerking

In o.a. Californie hebben we plaatsen beschikbaar in laboratoria op diverse wijnbedrijven. De studenten nemen monsters van de druiven maar ook uit de tanks en onderzoeken de waarden (pH, zuur, kleuranalyse, gist, enzymen) waarmee de wijnmakers aan de gang gaan. Onder leiding van het hoofd van het lab doe je dit werk samen met andere internationale studenten. Huisvesting meestal ook samen met andere studenten in een woning in het dorp. Auto wordt door het bedrijf beschikbaar gesteld. Je werkt ca. 40 uur per week, maar reken tijdens de oogst op 55 tot 60 uur! Periode vanaf ca. midden augustus. Voor en tijdens oogst is het druk (vanaf september). Studenten die dat willen, kunnen ook betrokken worden bij het proces van wijnmaken. Duur van de stage 3 a 4 maanden. Je verdient ca. US$ 13,- per uur bruto. Je houdt oevr na aftrek belasting, huisvesting, eten en drinken 9 a 10 US$ per uur. Je moet ministens 21 jaar oud zijn (dan mag je ook roeven van de wijn op je eigen landgoed of bij andere wijnbedrijven!)

Bloemenwinkel/Bloemsierkunst

In de USA kun je met een heel ander aspect van jouw vak kennis maken. Er wordt op een heel andere manier tegen bloemdecoraties aangekeken dan in Nederland. Bloemisten worden ingehuurd voor de versiering van kerken, feestzalen etcetera.
 
Via onze partnerorganisaties kunnen wij je aan werk helpen in een bloemenwinkel in bijvoorbeeld San Francisco, Columbus, Philadelphia, Las Vegas and Hawaii.
 
Er wordt een betrouwbaar werkadres, huisvesting en een arbeidsovereenkomst geregeld en tevens zorgen we voor de benodigde papieren.

Golfbanen

Overal in de USA zijn er stagemogelijkheden op golfbanen in, zoals het daar genoemd wordt, “turf management”. Dit omvat alles dat er op tuinbouwgebied te doen is op golfbanen: vanaf inzaaien tot en met management vaardigheden.
Onze partner Ohio State University heeft wereldberoemde golfbanen in haar bestand, zoals de club van Jack Niklaus en de baan waar de “masters” wordt gelopen op Augusta. Deze stages zijn veeleisend, alleen de beste kandidaten komen uiteraard in aanmerking voor een plaats op één van deze banen! Je kunt bewijzen hoe goed je bent, door je eerst op een minder beroemde golfbaan in te zetten. Bijvoorbeeld op Liberty Golfcourse New York.
Stagebieders zijn in bezit van de beste technologie van de wereld. Plaatsen beschikbaar in o.a. Ohio, Minnesota, Florida, Pennsylvania, North Carolina en South Carolina.
 
Activiteiten omvatten zaaien, verfraaien van de grasmat, irrigatie, ongedierte en insecten controle, bemesting, maaien, het gebruik van pesticiden, graszoden bevestiging / renovatie, bunker onderhoud, natuurlijk opmaak, mechanica, en andere cultuur werk. Een optie voor deelnemers is een acht weekse cursus op de wereldberoemde Penn State golfbaan gras beheer bij te wonen.

Bijenhouderij

Droom je van een verblijf op Hawaii? Dit kan uitkomen als je kiest voor bijvoorbeeld deze sector!
Veel van de bijenhouders leren de deelnemers het gebruik van bijen voor de bestuiving van fruitbomen. De meeste plaatsingen zijn in de productie van honing en stages in de verkoop van koningin bijen. Dit programma heeft posities beschikbaar op het vasteland van de Verenigde Staten alsook op Hawaï. We zijn ook blij met plekken in de productie van honingdrank (honing, wijn).
 
De te leren vaardigheden kunnen de volgende zijn

 1. Het onderhoud van bijenkorven
 2. Voeden van bijenkorven
 3. De bijenkorf voeding
 4. Verplaatsen van bijenkorven,
 5. Leren over de locatie op verschillende tijdstippen van het jaar,
 6. Exploitatie en onderhoud van machines,
 7. Observatie van het bedrijfsmanagement, marktprijzen van honing en afnamecontracten in relatie met fluctuerende prijzen. 
   

Onze partner Experience International biedt aan “A few of our feature placements that are still open include:
 

Agriculture

 • Crop Farming (May to October)
 • Silage Harvesting (March to December)
   

Horticulture

 • Turf Management/Golf Course Maintenance (Mar or May to November)
 • Applied Tree Fruit Research (March to December)
 • Orchard Growing and Marketing (June to October)
   

Natural resources 

 • Urban Park Conservation (March-November)
 • Forest Recreation Program (March-September)
 • FOOD INDUSTRY
 • Enology (August to December)
 • Wheat Quality Research (any time)

Bosbouw

Bos en natuurbeheer 

Visteelt

Tropische vissen worden gekweekt voor grote aquaria en dierentuinen met name in Alabama. Als je hierover meer wilt leren, meld je dan aan!

Waar vind ik een leerbedrijf?

op www.aequor.nl kun je snel een keuze maken in leerbedrijven uit verschillende landen

Vind een erkend leerbedrijf in het buitenland