Deel deze pagina

Australie

Voor Australie hebben we de volgende mogelijkheden.

Wanneer wij jouw stage en visum regelen, ben je verzekerd van een goed loon.
Wij zorgen er samen met onze lokale partner voor dat je een speciaal stagevisum krijgt. Je kunt dan namelijk in de toekomst nog eens terugkomen met het Working Holiday visum (dit kun je maar één keer in je leven aanvragen).


Veehouderij

Een stage of International Beroepspraktijkvorming of werk in alle veehouderij sectoren kun je realiseren via onze partner organisaties Holland Genetics (HG) en International Rural Exchange (IRE)
 
Melkvee
Alles is mogelijk, van een klein tot zeer groot veehouderijbedrijf, diergezondheid, genetica, melkproductie, herd-management functies.
Als je korter dan 6 maanden wilt gaan, adviseren wij het HG programma in combinatie met een working holiday visum. Als je langer op stage wilt gaan, kies dan voor IRE. Via hen helpen wij je aan een speciaal visum waarmee de kosten/ baten balans gunstiger is dan wanneer je via een working holiday visum gaat. Dit heeft te maken met de belastingtechnische regels.
 
Rundvee
Als je korter dan 6 maanden op stage wilt gaan, adviseren wij het HG programma in combinatie met een working holiday visum. Als je langer op stage kunt, kies dan voor IRE. Via hen helpen wij je aan de speciaal visum waarmee de kosten/ baten balans gunstiger is dan wanneer je via een working holiday visum gaat. Dit heeft te maken met belastingtechnische regels.
 
Varkens/schapen
Stage of werken in de veehouderij via International Rural Exchange (IRE) Australië, periode 6 tot 12 maanden.
 
Via IRE kunnen we ook de volgende Stageplaatsen aanbieden:
- minimum stageperiode: 6 maanden.

Akkerbouw

Op bedrijven met een groot aantal hectares van de volgende droge gewassen: tarwe, gerst, koolzaad, lupinen, haver of erwten en sommige geïrrigeerde gewassen. 
  
•      snijbloemen
•      fruitteelt
•      groente
•      potplanten
•      tropisch fruit

Agro-Home

Stageplaatsen in het huis en buiten op de boerderij.

Bijen

Productie van honing.
Andere gespecialiseerde stages kunnen beschikbaar zijn, dus neem contact op om te bespreken wat je zoekt.

Paarden

Stage of werken in de paardensector kan via het programma van TEP. Stageperiode is van 3 tot 12 maanden, leeftijd tussen de 18 en 30 jaar oud. Beloning, huisvesting, benodigde visa, werkvergunningen worden geregeld.
 
Beschikbare stageplaatsen
•      Volbloed racing en voorbereiding op racen
•      Fokstallen (track work rider, stablehand)
•      Volbloed fokkerij (stud hands, grooms, yearling grooms)
•      Rijscholen (instructeurs)
 
Beperkt beschikbaar
•      Springpaarden verzorgers
•      Eventing verzorgers
•      Polo verzorgers
•      Hoefsmederij

Wijnbouw

Een stage in wijn is over het algemeen voor een maximum van 3-4 maanden tijdens het oogstseizoen, meestal tussen half februari en half april. De timing van het programma hangt uiteindelijk af van de werkelijke oogst en kan variëren van 6-12 weken. Stage zal variëren van wijngaard tot wijngaard, maar meestal is het werk helpen in de wijnkelder of assisteren in het laboratorium en in veel gevallen beide! Houdt er rekening mee dat je niet gaat werken als wijnmaker in Australië. Je zult de Australische wijnbouw technieken meemaken als je hard werkt en een geïnteresseerde houding laat zien.
 
Je moet een goed begrip van het Engels hebben en ervaring hebben met ten minste één wijnoogst. Dit is een zeer drukke tijd van het jaar voor de wijnmakerij en er is niet veel tijd om gedetailleerde wijntechnieken over te brengen of om te gaan met taalbarrières. U heeft de mogelijkheid om nieuwe technieken te bespreken, maar je bent in de eerste plaats om “hands on” ervaring op te doen.
 
Vergeet ook niet dat je om te leren. Er zullen een aantal wijn procedés die je niet kent en dus vreemd lijken!

 

Waar vind ik een leerbedrijf?

op www.aequor.nl kun je snel een keuze maken in leerbedrijven uit verschillende landen

Vind een erkend leerbedrijf in het buitenland