Deel deze pagina

Hoe werkt AgriTrainee?

Bij een stage in het buitenland komt veel kijken. Van de stageplaats zelf tot aan de werkvergunning, visum en het verblijfadres. Lees hier hoe wij je kunnen helpen!

Wat is AgriTrainee?

AgriTrainee biedt stageplaatsen binnen en buiten Europa, voor korte of langere tijd. We werken in veel landen samen met partnerorganisaties die informatie hebben over stagebedrijven en stages. Hierdoor kunnen we dé plek vinden die past bij jouw wensen. Ook in andere landen helpen we je op weg.

Heb je zelf al contact bij een bedrijf? Dan kan AgriTrainee de nodige papieren regelen. Hierbij profiteer je van onze back-up service. Tijdens de stage kun je direct contact opnemen met de lokale organisatie voor hulp of vragen. Ook kun je meedoen aan de Meet & Greet uitstapjes en feesten met medestudenten in de omgeving.

Bij het merendeel van onze buitenlandse stages ontvang je salaris, minstens het lokale minimumloon. Zo kun je de kosten (deels) terugverdienen.

Hoe werkt het?

1. E-mail

Stuur een e-mail naar outbound@uitwisseling.nl met daarin in ieder geval je naam, adres en geboortedatum. Heb je zelf een stageadres gevonden? Stuur  ons dan de contactgegevens en informeer of ze al zijn aangesloten bij een internationale organisatie die bij stages bemiddelt.

2. Inschrijven

Je ontvangt van ons een antwoord en een inschrijvingsformulier. Vul het formulier in en stuur deze terug. Na inschrijving ontvang je een bevestiging.

3. Stageplaats

AgriTrainee zoekt nu de geschikte stage bij jouw wensen. We hebben regelmatig contact met jou om hierover te overleggen.

Wij melden je aan bij een lokale partnerorganisatie. Vaak schrijf jij jezelf nu nog een keer in het Engels in. Hiervoor bieden wij hulp en informatie:

  • Als er een stageplek gevonden is, ontvang je van ons informatie over het bedrijf, de werkzaamheden en de stageopdracht
  • Je bekijkt (met je stagebegeleider) of je dit een geschikte plek vindt.
  • Zo ja, dan regelen wij de papieren voor o.a. je visum en werkvergunning.
  • Wij regelen meestal ook de huisvesting op het stageadres of in de buurt.

4. Factuur

We sturen je een factuur voor de dienstverlening. Komen de stagedocumenten toch niet rond? Dan krijg je het bedrag teruggestort. Als jij annuleert, dan rekenen wij 100 euro annuleringskosten. Eventuele kosten van de partnerorganisatie moeten wel worden betaald.